четвер, 19 вересня 2013 р.

Немирівські поети представляли район на обласному заході



17 вересня виповнилося 149 років від дня народження класика української літератури, великого Сонцелюба – письменника Михайла Михайловича Коцюбинського. В день цієї пам’ятної дати у вінницькому літературно-меморіальному музею-садибі його імені проходила щорічна, вже 13 нарада молодих літераторів, більшість із яких є членами Обласного літературно-мистецького об’єднання імені Василя Стуса, котру очолює письменник та громадський діяч Василь Кобець.
Всеобласна нарада проходила за участю письменників, лауреатів премії ім. Михайла Коцюбинського та Василя Стуса. Загалом у ній взяли участь представники близько вісімнадцяти районів Вінниччини. Немирівський край представляли молоді поетеси Анжела Веденко та Ліна Корнилюк на чолі із краєзнавцем районного будинку культури, письменником Миколою Денисенком та завідуючою відділом обслуговування центральної районної бібліотеки Світланою Слюсарчук.


Захід розпочався із презентації літературно-мистецького альманаху «Травнева зав’язь»(до якого ввійшли й поезії нашої місцевої талановитої письменниці Оксани Дунської), а також із відзначення Грамотами та грошовими винагородами кращих літераторів області. «Я хочу, щоб із вас вийшли могутні письменники, журналісти, викладачі літератури! І щоб ідеї Коцюбинського, що «я не можу розминутися з людиною», – ви завжди виношували в собі!», – наголосив при врученні Василь Дмитрович Кобець.
Опісля усі вшанували великого письменника Михайла Коцюбинського покладанням квітів до підніжжя пам’ятника.

Почути інших та поділитися своїми напрацюваннями учасники наради мали змогу на читанні власних творів (в основному це були поезії), після чого йшло їх обговорення. Досвідчені письменники давали поради літераторам-початківцям щодо стилю написання, особливостей мови, радили рівнятися на творчість таких українських митців слова, як Ліна Костенко, Дмитро Павличко тощо. 


Такий захід дає можливість талановитій молоді побачити певні недоліки у своїх роботах, отримати цінну критику та поради для саморозвитку у письменницькому руслі на майбутнє.

Немирівська центральна районна бібліотека

Немає коментарів:

Дописати коментар