четвер, 7 травня 2015 р.

Подвиг безсмертний - пам'ять нетлінна

Війна, що прийшла на українську землю червневим ранком 1941 року, увірвалася до кожної сім’ї, до кожної оселі, відібрала мільйони молодих життів, спотворила нашу чудову природу, перетворила у руїни тисяч міст і сіл. Проте наш народ боровся за свободу і переміг. Серед тисячі солдатських ав­тографів на стінах рейхстагу чимало українських імен.
Напередодні 70-річчя Перемоги в Другій світовій війні  в районній бібліотеці для дітей з учнями 8-Г та 7-В класів НВК №2 пройшов урок мужності на тему: "Подвиг безсмертний -  пам'ять нетлінна". На зустріч була запрошена немирівчанка, вчителька-пенсіонерка, дитина війни Писаренко Л.І. У своїй розповіді Людмила Іванівна поділилася з дітьми спогадами про важкі роки життя своєї родини в часи окупації. Бесіда доповнювалася переглядом старих фотографій, розповідями дітей про своїх прадідів, які пройшли горнило війни.




Бібліограф дитячої бібліотеки Петрова Л.О. познайомила учасників заходу із книжковою виставкою з атрибутами: "Пам'ять про Вас в нашім серці жива" та запросила учнів прочитати книги на воєнну тематику.










В пам'ять про полеглих у війні була оголошена хвилина мовчання. Учениця Автухова О. виконала пісню "Маки червоні", а дівчата 7-В класу - пісню "Синьо-жовта земля".
На згадку про зустріч діти вручили Людмилі Іванівні сувенір, подарували квіти.
Минають роки, відлітають у вічність, все далі відходять грізні роки Другої світової війни. Та час сьогодні говорить нам: зупинись, замри і озирнися в мину­ле. Ніколи не проходь байдуже повз гранітної стіни, на якій визолоченими буквами вписані імена тих, хто поліг на полі бою, закато­ваних, спалених, по­вішених, знищених, але нескорених. Зупинись, - постій мовчки, -  і згадай.


Немає коментарів:

Дописати коментар