середу, 26 вересня 2012 р.

Музика торкається душі

1 жовтня в світі відзначається Міжнародний день музики. Музика стає частиною нашого життя ще з самого дитинства, коли мама починає співати над колис­кою пісеньку. Це не мистецтво, а частина життя. Так само танець і марш стають для  нас звичними і природними, як і все, що нас оточує.
 В районній дитячій бібліотеці до Міжнародного дня музики для учнів 5-9 класів підготовлено перегляд літератури на тему: "Музика торкається душі."  Ми любимо читати книги, хочемо  навчитися чи­тати, щоб дізнатися багато нового. А чи можна розуміти музику, чи можна навчитися її сприймати?  Звичайно, так. Адже чим більше ми віддаємо душевних сил музиці, тим більше нових сил ми в ній черпаємо, а не­уважне слухання, сприйняття втомлює.
Слухаючи   мелодію   музичного   твору,  слухач може уявити різні образи,  на нього може на­хлинути хвиля почуттів, може пірнути в океан радості,   переживання,  смутку  і  ніжності. Але відчути  все  це  зможе людина,  наділена дивним   відчуттям  гармонії,  прекрасного, яке дається від  природи, яке доля дарує не кожному, але залишає шанс хоч частково наблизитись до краси музики, дає шанс насолоджуватись витворами та творами  мистецтв геніїв, корифеїв музичного таланту.
Справжній композитор, створюючи музику, від­дає їй усі свої сили, душу, все своє серце, свій ро­зум. Так само і виконавець, і слухач, якщо хоче почути її так, як вона створена і як вона виконана, теж повинен віддати їй усі сили душі, серця й ро­зуму.
Потрібно вчитися розуміти музику душею. Треба знати, що не тіль­ки є популярна, легка музика, але є і музика, що змушує задуматись над життям, тривожить серце і душу своєю величчю та неповторністю.



Немає коментарів:

Дописати коментар