четвер, 21 березня 2024 р.

21 березня - Міжнародний день лялькаря

    Сьогодні наша бібліомайстерня гостинно відкрила двері для дітей, які разом відсвяткували свято лялькаря, а ще навчились робити ляльку – мотанку «Веснянку».

   Веснянка — весела лялька, яку робили дівчата і жінки на прихід весни. Традиційно, вона дуже яскрава, з волоссям незвичного кольору. Веснянка є оберегом молодості та краси. Дарунок такої ляльки чоловіку означав побажання йому довго залишатись молодим та життєрадісним, жінці — бути завжди чарівною і привабливою. За традицією, при виготовленні цієї ляльки не використовувались голки і ножниці, підбирались натуральні тканини, потрібна довжина відмірялась долонями. Важливим є також те, що ляльку необхідно робити за один раз, не відкладаючи роботу на потім.

   Дітям було продемонстровано, як правильно слід мотати ляльку-Веснянку, після чого вони перейшли до процесу її створення. До виготовлення ляльки-мотанки присутні поставилися сумлінно, вони намагалися виконувати все правильно, і в усіх вийшли дуже гарні ляльки-мотанки.     Приємно, що серед учасників майстер-класу були й хлопчики, які вразили всіх своєю спритністю та старанністю.

   Час пролетів непомітно та засвідчив, що подібні зустрічі налаштовують на позитивний настрій, креативні думки, приносять радість і багато щасливих спогадів. А ще вони сприяють поглибленню знань про етнічну самобутність українців та допомагають відродити традиції нашого народу.

Дякуємо усім учасникам заходу. Чекаємо вас на наступних бібліотечних заходах!









Немає коментарів:

Дописати коментар