понеділок, 16 листопада 2020 р.

Толерантність – шлях до порозуміння

    Чи відомо Вам, що довготерпеливий краще хороброго, і пануючий над собою самим, ліпший від завойовника міста? Про це написано в Притчах Соломонових, глава 16, вірш 32. 
    В листопаді 1995 року з нагоди 50-річного ювілею ЮНЕСКО був оголошений Міжнародний день терпимості (толерантності), який відзначається щорічно 16 листопада. Цього дня держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів терпимості, а наступного року Генеральна Асамблея запропонувала державам-членам щорічно 16 листопада відзначати Міжнародний день толерантності, приурочивши до нього відповідні заходи, орієнтовані як на навчальні заклади, так і на широку громадськість. 
    Толерантність – це повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті й переконань. Сьогодні толерантність – яскравий показник ступеню демократичності кожної держави й одна з умов її розвитку. 








Немає коментарів:

Дописати коментар