пʼятниця, 5 червня 2020 р.

Як ревно прагне ласки з неба Земля натомлена від зла


       Зупиніться, останній є шанс,
       Ця планета не тільки для нас…

Щороку, навесні, кожен дивується та обурюється через засмічення лісів, лісосмуг, узбіч трас та доріг, горам побутового та будівельного сміття. Купи пластику всіх видів, скло, бляшанки та інший непотріб після сходження сніжного покриву вражають своїми об'ємами.
Вирубка лісів, експлуатація морів і ґрунтів, забруднення повітря і води - усі ці фактори підштовхують наш світ до екологічної катастрофи.
Все це є наслідком людської діяльності. Сьогодні, коли на всій планеті під впливом людини відбуваються катастрофічні зміни як живої, так і неживої природи, дедалі більшого значення набуває гармонійна взаємодія суспільства і природного довкілля, оскільки людина отримує від природи все необхідне для життя: енергію, продукти харчування, матеріали, черпає в ній емоційну й естетичну наснагу. Тому вкрай необхідна не лише чітка стратегія охорони природного середовища та посилення контролю за природокористуванням, але й добре продумана система екологічної освіти й виховання населення.
5 червня відзначають Всесвітній день охорони довкілля. Він є одним з основних способів привернути увагу світової громадськості до проблем довкілля, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії.
Святкування цього Дня розраховане на те, щоб привнести людський фактор у питання охорони довкілля; дати народам світу можливість активно сприяти стійкому й справедливому розвитку; сприяти розумінню того, що основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є громади; а також роз'яснити корисність партнерських відносин, щоб у всіх країн і народів було більш безпечне й благополучне майбутнє.












Немає коментарів:

Дописати коментар