пʼятниця, 11 жовтня 2019 р.

Лине слава козацька з далеких віків


До Дня українського козацтва та Дня захисника України, що відзначаються в Україні 14 жовтня, працівники сектору обслуговування дітей Немирівської міської бібліотеки організували і провели свято "Козацькі пригоди у бібліотеці". Для тих, хто захоплюється історією своєї держави, для постійних відвідувачів та гостей бібліотеки оформлена книжково-ілюстративна виставка "Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра", присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького, їх державній діяльності, також представлена література про мужність та героїзм захисників незалежності і територіальної цілісності України, про героїчне минуле та сучасне українського війська.
Сьогодні бібліотека перетворилась на ігровий майданчик "Козацький дух непереможний". Колись козацтво виконало покладену на нього історичну місію і врятувало український народ від загибелі. Сучасні козаки гідні слави своїх предків. І це доводили учні 5-8 класів НВК №1 та НВК №2. Юнакам та дівчатам була запропонована інтелектуально-патріотична вікторина "Козацька кмітливість", яка дозволила зануритись в неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.
Особливо цікаві завдання чекали учнів під час конкурсів "Урятувати пораненого товариша", "Затанцюємо гопак", "Передай шапку", "Спритний козак". Конкурсна частина свята змусила юнаків добряче попрацювати: дві команди, очолювані Олександром Ситарем та Олексієм Гуміліним, завзято змагалися у силі та спритності, а за підсумками результатів перемогла, як завжди у козаків, дружба.
Захід пройшов жваво і весело, активними були і козаки, і маленькі козачки. І, під кінець свята, всі пригощались козацькими пампушками.

 



 
 
 








Немає коментарів:

Дописати коментар