пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

Схилімо голови в скорботі


 

Кожну четверту суботу листопада Україна поминає жертв Голодомору. Мало знайдеться не тільки в історії України, а й світу, таких жахливих трагедій, як Голодомор 1932-1933 років, який випав на долю народу найродючішої і найблагодатнішої землі – України.
Голод – це не тільки смерть, а й духовна руїна, знищення здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад культури, рідної мови, традицій.
Вшановуючи пам’ять жертв голодомору українського народу в Немирівській міській бібліотеці була організована книжкова виставка – реквієм "І досі чутно тихі голосочки: Три колоски… Три колосочки". Діти мали змогу  ознайомитися з книгами, які містять матеріал про Голодомор 1932-33 років, особливо краєзнавчого характеру. Сьогодні, коли від початку голодомору минуло десятки років, ми не маємо права забувати народне слово правди. Це наша історія, і ми повинні знати і пам’ятати її.                       
Згадаймо сьогодні тих, кого поглинув голодомор. Запалімо свічечку на підвіконні і помолімося, щоб таке страхіття більше ніколи не прийшло на нашу землю.




Немає коментарів:

Дописати коментар