пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.

"Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра"


14 жовтня - День захисника Украї́ни – свято, що відзначається в Україні у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.
До цієї дати в центральній міській бібліотеці пройшов патріотичний  квік-тайм " Ми роду козацького діти, землі української цвіт " для учнів 6-7 класів з метою  виховання поваги до українських захисників землі, до історичного минулого своєї держави, формування почуття патріотизму, толерантності, національної свідомості та гордості за свою Батьківщину.
Бібліотекарі розповіли присутнім про виникнення свята Покрови, його значення, ознайомили учнів з народними прикметами та історією виникнення українського козацтва, цікавими фактами про життя та будні козацьких ватажків, силу нескорених українських воїнів, які відстоюють незалежність та суверенітет України у війні з російським агресором.
Захід пройшов жваво та весело. Учасникам свята були запропоновані інтелектуально- патріотичні вікторини та конкурси: "Врятувати пораненого товариша", "Сильна рука", "Приготування кулешу", "Найспритніший козак", "Козацька кмітливість", "Козацькі повір'я та звичаї" та інші, які дозволили зануритись в неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.
За підсумками результатів змагань перемогла дружба. Наприкінці заходу діти смакували козацькими пампушками.
Всі присутні мали змогу ознайомитися з матеріалами книжково – ілюстративної виставки "Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра" про славне минуле та героїчне сьогодення захисників України.
Пишаймося нашими славетними героями, берімо приклад та прославляймо рідну країну новими перемогами та добрими справами.






Немає коментарів:

Дописати коментар