середу, 13 липня 2016 р.

Шоколаду кожен рад, весь світ любить шоколад

11 липня  відзначається  Всесвітній день шоколаду. Це свято вигадали французи ще в 1995 році, а зараз їх ініціативу щодо святкування Всесвітнього дня шоколаду підтримують любителі цих ласощів у багатьох країнах світу.
Працівники Немирівської районної бібліотеки для дітей у цей літній день провели бібліотечне асорті "Шоколаду кожен рад, весь світ любить шоколад" . Оригінальність заходу викликала інтерес, тому зібралось чимало дітлахів, незважаючи на розпал літа. Завідуюча бібліотекою Семененко Г. П. розповіла присутнім про це свято, діти подивились відео про те, як роблять шоколад, про пам’ятники шоколаду в світі.
Знавець історії" (Коваль Костя) розповів цікаві факти з історії виникнення шоколаду. Далі розповідь продовжили "індіанці" (Мальований В'ячеслав та Оліярник Владислав). Вони повідали легенду ацтеків про "напій богів" (так індіанці називали шоколад), про те, що першим європейцем, який спробував"чокоатль" був Христофор Колумб, якому, до речі, дуже не сподобався смак цього напою. Іспанці в найсуворішій таємниці зберігали рецепт дивовижного напою, але так як довго приховувати його виявилося неможливим, поступово шоколад став поширюватися по всьому світі.



В святі взяли участь "технолог" і "природознавець"(Нижник Павло), які розповіли, де росте шоколад та який шлях проходять какао–боби, поки стануть шоколадом. Приємно здивувала всіх присутніх "модниця" (Варава Вероніка), показавши предмети косметики, до складу якої також входить шоколад.


   Всі учасники заходу мали можливість прийняти участь у міні-вікторинах,сценках, загадках та конкурсах: конкурс-дегустація "Вгадай на смак" та "Шоколадний тир". Переможених в конкурсах не було, всі діти отримали шоколадні призи, які  привіз в бібліотеку іграшковий самоскид аж із шоколадної фабрики Роальда Дала. 




Традиційно, як властиво всім бібліотечним заходам, свято ілюструвала і супроводжувала книжкова виставка "Солодкий рай". Говорили діти і про твори, в яких згадується шоколад. Всі дружно обговорювали книгу Роальда Дала "Чарлі і шоколадна фабрика".
       Загальною нагородою і смачним завершенням свята став"солодкий" стіл, який підготували бібліотекарі дитячої бібліотеки: діти ласували різними шоколадними солодощами, пили гарячий шоколад та весело спілкувалися.



Літо триває. Ми запрошуємо всіх небайдужих до книги, у нашу бібліотеку. Адже тут можна зустріти не лише друзів-однодумців, цікавих співрозмовників, а й розважитися!

Немає коментарів:

Дописати коментар