середу, 1 червня 2016 р.

Захист дитинства у цілому світі – це місія честі, любові, добра…

Перший день червня – першого літнього місяця розпочинається чудовим святом – Міжнародним днем захисту дітей та Міжнародним днем безневинних дітей – жертв агресії.
"Діти – наше майбутнє", тому батьки, всі на світі дорослі прагнуть захистити дітей – своє майбутнє від усіх небезпек та загроз тривожного та неспокійного світу.
Але історія безжальна – вона часто вривається у дитинство війнами та катастрофами під час яких багато дітей втрачають батьків та лишаються без даху над головою.
Історія Дня захисту дітей розпочалась у 1925 році, коли генеральний консул Китаю в Сан-Франциско, жаліючи китайських дітей-сиріт, вирішив трохи розрадити їхнє невеселе життя, для чого влаштував грандіозне свято – так званий "фестиваль човнів-драконів". І саме в той день 1 червня 1925 р., в Женеві відкрилася всесвітня конференція, присвячена питанню добробуту дітей. Але лише у 1949 р., коли у Парижі відбувся жіночий конгрес, учасниці якого урочисто поклялися боротися за щастя дітей в усьому світі і вже в наступному 1950 році, 1 червня було відзначене в 51 країні як Міжнародний день захисту дітей.
За підтримки ООН ця дата стала офіційним святом і має навіть власний прапор: на зеленому тлі, що символізує родючість, гармонію, свіжість, довкола знаку планети Земля розташовані різнокольорові фігури, що символізують різноманіття народів світу. Знак Землі, що розміщений у центрі  - це символ нашого спільного дому. В Україні День захисту дітей відзначається з 1998 року.
Немирівська центральна районна бібліотека у цих числах знайомить читачів із документами щодо захисту прав, здоров'я дітей, запрошує обмінятись думками. Книги, журнальні статті, що розміщені на полицях книжкової виставки "У центрі всесвіту дитина", допоможуть батькам порадами у вихованні дітей, адже головне, що завжди повинен пам'ятати дорослий, - це те, що перед ним людина, особистість зі своїми потребами та бажаннями, до яких слід ставитися з повагою.


Стало доброю традицією у бібліотеці організовувати виставки, які допомагають юним художникам відчути себе творчими особистостями. Вже не один добрий відгук отримала виставка чудових малюнків випускника 2016 р. НВК № 2 Бухтія Олексія "Дивосвіт юного художника".
  




Ще Сенека сказав: "Про свої здібності людина може дізнатись тільки намагаючись примінити їх у справі" так було в житті Олексія. Малюванням захопився у 8 класі.
Найбільш полюбляє малювати з натури. Готується до вступу в університет.
І дуже хочеться, щоб мрії наших дітей збувалися, щоб вони зростали здоровими і щасливими, щоб наша країна була заможною і шанованою, а для цього в державі повинен бути мир і спокій.


Немає коментарів:

Дописати коментар