середу, 27 квітня 2016 р.

Нехай Чорнобиля біда остання буде на планеті


Цього року минає 30-та річниця від того страшного квітневого ранку, коли слово "Чорнобиль" рознеслось по всьому світу, як передвісник болю й горя.        
Напередодні річниці з дня аварії на Чорнобильській АЕС учні 9-Б класу НВК №1 (класний керівник Стецюра Р.Л.), мали змогу доторкнутися до сторінок Чорнобильської трагедії на уроці-реквієм "Нехай Чорнобиля біда остання буде на планеті", зустрівшись з ліквідаторами аварії на ЧАЕС в районній бібліотеці для дітей.
  На зустріч були запрошені: голова громадської організації "Союз Чорнобиль України" Немирівського району, лікар районної лікарні, ліквідатор 1 категорії Печак В.І. та ліквідатор 1 категорії полковник Ковальчук О.В.
      Зі вступним словом виступила завідуюча районною бібліотекою для дітей Галина Петрівна Семененко. Потім розповідь продовжили гості нашої зустрічі.
В бібліотеці створений вернісаж малюнків "Чорнобиль очима дітей", а також до уваги читачів запропонована виставка–набат "Стежинами Чорнобильського лиха", присвячена роковинам аварії на ЧАЕС.
Зустріч проходила в теплій і невимушеній атмосфері. В'ячеслав Іванович та Олександр Володимирович залюбки ділилися спогадами того буремного року.
Ліквідатори також згадали загиблих у перші хвилини аварії пожежників та постраждалих наших земляків. Після цікавої розповіді очевидців аварії на ЧАЕС учні дивилися документальний фільм. Його було неможливо дивитися без сліз.
   Гості також показали свої нагороди, які вони отримали за вірну службу державі та безпосередньо за ліквідацію аварії на ЧАЕС.
    У щирій розмові час пролинув непомітно. В'ячеслав Іванович та Олександр Володимирович з великим бажанням відповідали на всі поставлені учнями  запитання. На згадку про зустріч ліквідатори подарували бібліотеці для дітей книгу Михайла Ястремського "Вінничани під полиновою зорею". На завершення присутні подякували героям, вручили квіти  та сувеніри, побажали  міцного здоров'я і довгих років життя.
   Б'ють тривожним набатом дзвони Чорнобиля... Вони нагадують: Пам'ятайте! Хай не повториться! Хай земля зацвітає навесні пишним буйством кольорів, хай пнуться до сонця трави, хай повертаються з чужини журавлі, несучи на крилах радість зустрічі з рідною землею. Хай кожен новий день сповнює ваші серця миром, спокоєм, одухотвореністю. Пам'ятаймо!


Немає коментарів:

Дописати коментар