пʼятниця, 3 квітня 2015 р.

"Хай вся Україна читає, бо книга усіх нас єднає"

Хто в чарівний світ пригод
Потрапить бажає,
Той нехай в бібліотеку
Зразу завітає.
І хто хоче історію
Всього світу знати,
Тому також цей будинок
Радим не минати.
Хто ж у море всіх наук
Захоче пірнути,
Тому вже бібліотеку
Повік не забути.

Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це свято залишається найпопулярнішим під час шкільних весняних канікул, яке пов’язане з книгою. Тиждень дитячого читання із дуже давніми традиціями сьогодні не лише не втратив свого значення, але й набув особливого змісту для кожного читача.
Немирівська районна бібліотека для дітей традиційно запрошує юних читачів на це свято. В рамках тижня дитячого читання працівники бібліотеки пропонували своїм юним користувачам цікаві та різноманітні заходи. Свято книги проходило під гаслом:
                    "Хай вся Україна читає,
                    Бо книга усіх нас єднає".
Напередодні тижня книги в бібліотеці проходила акція "Поверни прочитану книгу". Із повернених книг, які довго перебували в читачів, бібліотекарем читальної зали Семенько Л.А. була організована книжкова виставка "З далеких мандрів повернулась".
Для кращого вивчення запитів та інтересів читачів завідуюча бібліотекою для дітей Семененко Г.П. розробила анкету для учнів 5–9 класів. Проаналізувавши відповіді дітей, стало відомо, що наша бібліотека допомагає читачам розширити свій кругозір, отримати цікаву інформацію та краще підготуватись до уроків. Найбільший інтерес в читачів викликають книги детективного жанру, пригоди та фантастика, великим попитом користуються періодичні видання дитячої книгозбірні.

Під час проведення тижня дитячої книги відбулося засідання історико–краєзнавчого гуртка "Кліо" на тему "Ви чуєте: до Вас говорять Книги".
З учнями 8-В класу НВК №1 (класний керівник Бондарчук Л.Л.) бібліотекар абонементу 5-9 класів провела літературний колаж "Ці книги варто прочитати".


Позитивні емоції отримали читачі бібліотеки, учні 5-9 класів, під час літературної дегустації "Запорізькі козаки – наша слава навіки". Про особливості харчування на Січі розповіла бібліограф Петрова Л.О.







До уваги дітей були запропоновані книги козацької тематики.

Під час проведення арт-паті учасники пригадували цікаві факти з життя, побуту та звичаїв козаків. Кульмінацією заходу стала дегустація козацьких страв: пампушок по-козацьки та салату "Козацький". Пригощали дітей "справжні козаки" – учні 6-А класу Богдан та Назар Марценюки. Всі бажаючі отримали рецепти приготування козацьких страв.


2 квітня, в Міжнародний день дитячої книги, районна бібліотека для дітей оголосила Днем шаленого читання.









В цей день виповнюється 208 років від дня народження Г.Х. Андерсена, відомого данського казкаря. Казкове асорті "В країні доброго чарівника" з учнями 3-4 класів провела бібліотекар абонементу молодших школярів Гайдей О.Д.







Протягом тижня юні користувачі отримали багато корисної інформації, здійснили своєрідну мандрівку до неосяжного всесвіту цікавих та захоплюючих книжок.

Немає коментарів:

Дописати коментар