четвер, 29 січня 2015 р.

На Аскольдовій могилі поховали їх

29 січня 1918 року... Збройне зіткнення на залізничній станції біля села Крути, яка розташовувалася на 130-му кілометрі від Києва. Учасники події: невеликий загін з боку молодої Української Народної Республіки (близько 600 осіб) і знаменита Черво­на гвардія Радянської Росії, яка значно перевищує своїх супротивників кількістю, бойовим потенціалом і досвідом. Результат бою не важко передбачити. Але цей бій для українців не пішов у забуття, хоч і був програним. Він ще раз доводить, як силь­но наш народ любить свою країну. Своєю кров’ю, душею і своєю працею українці, прагнуть до незалежності і благополуччя.
 До Дня пам’яті героїв Крут в районній бібліотеці для дітей була підготовлена виставка-роздум "На Аскольдовій могилі поховали їх" для учнів 5-9 класів. Читачам пропонуються книги, які знайомлять з подіями нашої історії 1918 року.
День пам’яті Героїв Крут став симво­лом невмирущої Слави. Героїчна смерть  юнаків, що поклали своє життя за волю, честь і славу своєї держави, слу­житиме вічно українській молоді найви­щим прикладом героїзму та патріотич­ної самопосвяти Україні!



Немає коментарів:

Дописати коментар