понеділок, 15 грудня 2014 р.

Пісні Великої Вітчизняної війни – це особливий розділ пісенної історії нашого народу. Воював весь наш народ. Воювала й пісня. Вона була надихаючою і пристрасною, суворою і вимогливою, веселою і безтурботною, ніжною і люблячою. Вона підбадьорювала під час маршу і зігрівала в  негоду, вселяла надію і віру в те, що ми обов’язково переможемо, здолаємо ворога.
Пісні, створені у роки суворих воєнних випробувань, співали не тільки військові, їх співав весь наш народ, черпаючи оптимізм, душевні сили.
В цьому році минуло 70 років з дня визволення України від загарбників у роки Великої Вітчизняної війни. Проходять роки. Змінюється покоління. Новий час – нові пісні. Але і старі, перевірені і відібрані часом, як і раніше в строю. Такі пісні в запас не йдуть.
Ось і на літературно-музичному вечорі "Історія пісень Великої Вітчизняної війни" у НВК № 2 разом з Немирівською ЦРБ, учителем історії Булейко Н.М., учнями 11-А класу було підготовлено та проведено захід присвячений воєнній пісні.
Учні виявили велику активність, творчий підхід, багато самостійності під час підготовки вечора, під час якого присутні мали змогу познайомитись з історією створення пісень, поговорити про їх авторів, про перших виконавців, найбільш цікавих подіях, пов’язаних з існуванням тієї чи іншої пісні. Почути пісні у виконанні учнів, особливо проявив свій пісенний талант Артур Зайонц.

Бібліотекою до заходу було підготовлено перегляд літератури "Під звитяжним небом України світиться звитяжних 70".





Немає коментарів:

Дописати коментар