вівторок, 14 жовтня 2014 р.

Хай не буде переводу козацькому роду



14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. В цей день відзно святкується вже декілька століть.

Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових книг і художніх творів, знято фільмів.аїнського війська, їх зображення є на українських грошах та поштових марках. Козак в уявленні українця – це звитяжний воїн, що не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України.
Особливість історії  нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Багато хто з нас сьогодні має  козацькі прізвища. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.
Цікаво, що святкування Дня українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань.  Запорожці мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з її іконою. На свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, яка обирала гетьмана та визначала, як козацтву жити далі.
До Дня українського козацтва в районній бібліотеці для дітей для юних читачів-учнів 5-6 класів бібліографом Петровою Л.О. було проведено огляд  нової літератури з історії  українського козацтва, яка є у фонді дитячої книгозбірні.

Немає коментарів:

Дописати коментар