вівторок, 20 лютого 2018 р.

Свічка плакала в скорботі

Цілу Вкраїну затуляли ви собою,
Самі беззахисні на площі у вогні.
Ридало небо, рвалося надвоє,
Бо ще не бачило подібної борні.
Так дорого за волю заплатили,
Такий тернистий до свободи шлях,
Небесну сотню зорі освітили,
Щоби безсмертною лишилась у віках.
Їх назвали Небесною Сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. За цю самопожертву українці їх канонізували – за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства на чолі з архистратигом Михаїлом, аби захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес… .
З метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), указом президента України від 11 лютого 2015 року 20 лютого визначено Днем Героїв Небесної Сотні.
В Немирівській центральній районній бібліотеці відбулась година пам’яті «Свічка плакала в скорботі», присвячена трагічним подіям лютого 2014 року. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв Майдану, зачитали вірші, присвячені Воїнам Світла, а на завершення заходу до уваги присутніх було представлено бібліографічний огляд матеріалів «А Сотню вже зустріли небеса… ».













Немає коментарів:

Дописати коментар