вівторок, 24 жовтня 2017 р.

Плоди райського саду

Мабуть, найбільшу насолоду і радість приносить нам осінь. У садах пора врожаю – стиглі яблука, груші, горіхи, виноград. Це так чудово зірвати наливне яблуко прямо з гілки. Воно солодке, наливне, соковите, дуже смачне. Дійсно, яблуня заслуговує, щоб їй свята присвячували. Все в ній диво: і квіти з дурманним запахом, і листя , і плоди. 
Яблуня – одна з найстаріших культурних рослин  на Землі, її плоди – яблука описані ще у міфах про Геракла. За легендою вони росли в Едемі райського саду. І саме через яблука пізнання добра та зла Адам і Єва були позбавлені раю. З яблука розбрату почалася Троянська війна. Також  яблуня росла у "висячих садах" Семіраміди – одному з семи чудес світу.
Яблука цінуються в усьому світі. Ніякий інший фрукт не вплинув на життя людини так, як "заборонений плід" - яблуко. З давніх-давен яблука в Україні цінують не тільки за красу і смак, але і за цілющі властивості. У середньому в яблуці приблизно 80 калорій, вживання яблук і яблучного соку захищає клітини головного  мозку від пошкодження. Яблуко - символ життя і здоров’я.
В Немирівській районній бібліотеці для дітей  пройшло свято яблука: " Плоди райського саду". Зі слів зав. районною бібліотекою для дітей Семененко Г. П. діти дізналися про виникнення свята, багато цікавої інформації про яблука, пригадали українські прислів’я та приказки про яблуко і яблуню, казки, де одним із персонажів є яблуко чи яблуня, відгадували загадки про яблуко. Малеча пограла в яблучні ігри: “створи яблуньку”, “яблучні пазли”, “хто швидше з’їсть яблуко”, провели флеш-моб "Ростимо яблуневий сад".
До уваги малечі бібліотекарі підготували книжково-ілюстративну виставку з атрибутами: "Яблука доспіли - яблука червоні".  А ще учасники свята смакували свіжими яблуками, яблучними пирогами, яблучним повидлом.












Немає коментарів:

Дописати коментар