понеділок, 2 квітня 2018 р.

Ми читаємо завзято, а читання нам – це свято


Щороку в березні під час весняних канікул у бібліотеках України для дітей проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Початок цій чудовій традиції було покладено майже 70 років тому. А у Незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги було засновано в 1993 році. Тиждень дитячого читання із дуже давніми традиціями сьогодні не лише не втратив свого значення, але й набув особливого змісту для кожного читача.
Свято книги у Немирівській районній бібліотеці для дітей проходило під гаслом: "Ми читаємо завзято, а читання нам – це свято". Бібліотекарі підготували для своїх юних читачів веселу ігрову програму: любителі вікторин і конкурсів змагалися у вмінні розгадувати кросворди, ребуси, показували свою начитаність та ерудицію; юні художники втілювали свої фантазії в малюнки, з яких була організована виставка "Вчимося творити красу"; діти взяли участь у майстер-класі "Закладинки своїми руками".
Веселим та захоплюючим для маленьких читачів був казкотренінг "Вернісаж казковий". Члени гуртка лялькового театру виступили з показом лялькових вистав: "Колобок-супермен" та "Пригоди Нечитайлика". Глядачі з цікавістю спостерігали за героями казок, а в кінці виступу висловлювали свої думки про гарні та погані вчинки героїв, розгадували загадки, які зачитували ляльки.
Приємно здивувала читачів бібліоімпреза. Імпреза з французької – враження, синонім до слів "захід", "вечірка", "святкування". Бібліоімпреза розпочалася з презентації книжкової виставки-інсталяції "Солодке читання", де поряд з книгами розміщено цукерки , назви яких ідентичні книгам. Ми об’єднали приємне і корисне та з допомогою цукерок привернули увагу юних читачів до авторів книг і літературних героїв.
На протязі Тижня дитячого читання діяла акція-відгук "Дерево читання". Кожен відвідувач бібліотеки міг взяти участь в акції, повісивши на дерево листочок, на якому написав назву свого улюбленого автора та твору. В кінці тижня на "дереві читання" розквітло безліч листочків. Це свідчить про те, що діти не байдужі до книги та полюбляють читати.
В рамках Тижня серед учнів 5-9 класів було проведено анкетування з метою виявлення у читачів інтересу до книги та бібліотеки. Проаналізувавши відповіді дітей, можна зробити висновок про те, що бібліотека і сьогодні потрібна та актуальна.
На закриття Тижня був організований літературний хіт- парад "Барвистий книголенд". Учні молодших класів познайомились з казками геніального датського казкаря Г.Х.Андерсена та переглянули відео-презентацію "Моє життя- це гарна казка, багата на події".
Проведення Тижня дитячої книги показало, що такі заходи дуже подобаються і потрібні дітям, адже читачі можуть не тільки послухати цікаву інформацію, а й самі взяти участь у підготовці і проведенні свята. Таким чином ми залучаємо дітей до книги та читання.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар