середу, 21 лютого 2018 р.

Подорож до Країни Мовознавства


Скільки на землі мов? Скільки народів, стільки й мов. Учені вважають, що на нашій планеті близько трьох тисяч мов. Сумно, але сьогодні майже півтори тисячі мов перебувають на межі вимирання. Для кожного народу своя мова найкраща. Ми, українці, пишаємося своєю мовою, її мелодійністю, чистотою та багатством звуків. 
Щороку, 21 лютого в Україні відзначають Міжнародний день рідної мови. В цей день у  районній бібліотеці для дітей з учнями 5-В класу НВК № 2 (кл.керівник Путрашек Т.В.) пройшов мовознавчий квест "Подорож до Країни Мовознавства".
Діти об'єдналися у команди, капітани отримали маршрутні листи, які передбачали подорож по мовних "станціях": "Словарна", "Мовні загадки", "Ерудит", "Фразеологічна", "Лінгвістична", "Віршована", "Пісенна". На кожній "станції" учасники виконували різні мовні завдання на швидкість та правильність. П'ятикласники із задоволенням грались  у мовні ігри, а перемогла - дружба.
Захід прикрасила книжково-ілюстративна виставка "Мова – духовне багатство народу", яка познайомила учнів  із довідково-інформаційною літературою про українську мову, її минуле та сучасне.
Тож вивчаймо, любімо, шануймо, поважаймо нашу рідну українську мову!





Немає коментарів:

Дописати коментар