четвер, 7 грудня 2017 р.

Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства"

З 25 листопада по 10 грудня триває щорічна Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства", основна мета якої – привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім'ї та жорстокого поводження з дітьми.
Міжнародним символом захисту дітей від насильства у всіх його проявах, стала синя стрічка.
Початок цієї традиції поклала історія, що відбулася навесні 1989 року. Мешканка Норфолка (США) Бонні Фіней довідалась про загибель свого чотирирічного онука Майкла.
Те, що сталося, настільки сколихнуло Бонні Фіней, що вона вирішила присвятити своє життя боротьбі з насильством над дітьми. Під час похорону онука вона прив’язала синю стрічку до антени свого фургона, тим самим вона хотіла привернути увагу людей до цієї проблеми. Незабаром її підтримали різні агентства, ділові кола, місцеві співтовариства багато добровольців приєдналися до неї.
Немирівська центральна районна бібліотека приєдналась до Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" яку організувала Немирівський НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №1 ім. М.Д. Леонтовича-гімназія.

Немає коментарів:

Дописати коментар