середу, 18 жовтня 2017 р.

Активна громадянська позиція – шлях до місцевої демократії

«Європейський тиждень місцевої демократії» є щорічною загальноєвропейською кампанією, започаткованою Радою Європи 15 жовтня 2007 року.
В Україні щорічне проведення відповідних заходів запроваджено Указом Президента України від 27 вересня 2007 року № 922/2007 «Про Європейський тиждень місцевої демократії».
Метою Тижня, який включає одночасне проведення національних і місцевих заходів в усіх країнах-членах Ради Європи, є активізація процесів поширення інформації щодо принципів, надбань і досягнень функціонування місцевої та регіональної демократії в Європі, сприяння обізнаності громадян щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та їх залучення до прийняття управлінських рішень.

В рамках даної кампанії в Немирівській ЦРБ відбулась зустріч з головою Немирівської ОТГ Віктором Миколайовичем Качуром. На зустрічі були присутні учні 10-х класів Немирівського  НВК №2, директор Немирівського  НВК №2 – Гудима Т. А. та заступник директора з виховної роботи Немирівського  НВК №2 – Залуцька Н. П. Віктор Миколайович розповів присутнім про процес децентралізації у Немирівському районі, перспективи розвитку. Обговорили також функціонування системи місцевого самоврядування та принципи місцевої демократії, впровадження європейських стандартів місцевого та регіонального розвитку. На завершення голова ОТГ поділився своїми секретами успіху, а усі учасники заходу змогли для себе  та оточуючих відповісти на питання «Я успішний завдяки…». 







Немає коментарів:

Дописати коментар