четвер, 28 вересня 2017 р.

Цей дивний світ – бібліотека!

     30 вересня православний світ вшановує пам'ять святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. Цього ж дня відзначають Всеукраїнський день бібліотек. І це не випадково. Адже Софія, з грецької означає "майстерність," "знання", а бібліотеки в усі часи були сховищами-оберегами духовних та інтелектуальних надбань людства.
     До Всеукраїнського дня бібліотек в районній дитячій книгозбірні до уваги маленьких читачів організована книжкова виставка-інсталяція "Цей дивний світ – бібліотека". Вона оформлена у вигляді святкового торта, прикрашеного цікавими книгами, які розповідають про значення книги у житті людини.  

      Для читачів середнього шкільного віку створено книжкову інсталяцію "Бібліотекар". Це своєрідна копія з книг на картину італійського художника Середньовіччя Джузеппе Арчімбольдо "Бібліотекар". Читачі дитячої бібліотеки отримали унікальну можливість не лише познайомитися з цікавими виставками, але і взяти улюблені книги додому.

       З учнями 3-А класу НВК №1 (класовод Макарчук А.В.) пройшов бібліотечний урок, присвячений книзі. Бібліограф Петрова Л.О. розповіла дітям про шлях, який пройшла книга, щоб стати такою, якою вона є сьогодні. Учні пригадували прислів’я та приказки про книгу, загадували загадки, гралися в літературні ігри, переглянули презентацію "Як створювалась книга". Потім третьокласники повторили правила поводження з книгою, говорили про те, як зберегти життя книзі, щоб довше служила.


























Бібліотекар абонементу 1-4 класів Гайдей О.Д. провела аналіз читання учнів. Діти отримали знання та позитивні емоції.


Немає коментарів:

Дописати коментар