четвер, 11 травня 2017 р.

«Ціна перемоги… варто пам’ятати»

8-9 травня відзначалися День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом. Для когось це свято перемоги, а для когось – пам’ять і біль від втрати рідних та близьких.
Друга світова війна, одними з передумов до якої з’явилися політична ідея «арійського світу», роздування міфів про утиск німецькомовного населення в пресі, радісні вигуки «Гітлер - введи війська» і анексія Німеччиною Судетської області, що належала Чехословаччині, розпочалася 1-го вересня 1939-го року. Вона охопила всю земну кулю і тривала до 2-го вересня 1945-го року, забрала і скалічила десятки мільйонів життів, принесла наймасштабнішу розруху і горе.
Для вшанування пам’яті загиблих в Другій Світовій війні Немирівською ЦРБ було проведено урок пам’яті «Ціна перемоги… варто пам’ятати». Учасники заходу переглянули уривки з документального фільму виробництва «1+1 Продакшн» - «Рівень секретності 18», який показує 18 фактів з історії Другої світової війни на території України, котрі приховувала радянська пропаганда. Щодо кожного з них існує достатньо доказів, аби вони не вважалися ані версіями, ані гіпотезами. Більшість із цих фактів були особливо засекречені і не розсекречені повністю до теперішнього часу. Кожен із перелічених фактів — це велика помилка радянського командування, яка привела до численних людських і стратегічних втрат, яка потім була старанно прихована радянською владою. Після перегляду відбулася презентація книжкової виставки «І пам’ять про війну нам книга оживляє…» на якій – художні та документальні книги про участь України у Другій Світовій війні та про той неоціненний вклад, який вона зробила в перемогу.
Про таке не напишуть в підручниках з історії, але ми маємо право знати і пам’ятати, яку ціну заплатили наші діди і прадіди за нашу свободу.










Немає коментарів:

Дописати коментар