пʼятницю, 17 березня 2017 р.

Дегустація творів братів Капранових

15 березня в Немирові відбулась зустріч з видавцями, письменниками, громадськими діячами, музикантами, а ще глибоко закоханими у рідну землю патріотами Віталієм та Дмитром Капрановими. На зустріч прийшли бібліотекарі міста та району, вчителі, журналісти, студентська молодь та ті,  що поважають книгу.
За період своєї активної літературно-видавничої діяль­ності брати написали і видали низку романів, частина яких є і в Немирівській центральній районній бібліотеці.
Під час зустрічі автори презентували свою нову книгу "Забудь-річка". Брати розповіли, що роман примусили їх написати долі пред­ків. 
Тому що один дід служив у Радянській армії - фронтовик, а другий - ворог народу, який сидів за політичною 58 статтею. Коли «фронтовик» прийшов і звільнив Україну - «ворога на­роду» посадили, тому що він був під окупацією. Ось тоді у них і виникла дилема - який із дідів хороший, а який поганий. У ті часи вважалося, що дід-ветеран - це добре і він має бути у кож­ного, а дід - не ветеран, то якось незрозуміло... Їхні пошуки відповідей на ці питання вилились у книгу. В романі «Забудь-річка» йде мова про штучно створену річку, яка по­кликана, щоб всі все забули. Брати Капранови впевнені, що такий канал проритий через кожну роди­ну, щоб ми, не дай Боже, нічо­го не знали про своїх батьків і дідів. Забудь-річка - це міфо­логічна українська річка. Наші предки-язичники вважали, що вона протікає між світом цим і світом мертвих. Коли душа че­рез неї перелітає, вона все за­буває. Все, що було тут, душа не пам'ятає там, все, що було там, душа не пам'ятає тут. Своєю книгою автори закликають нас не забувати свою історію, досліджувати свої корені.


У всіх присутніх на зустрічі була можливість ознайомитись не тільки з романом "Забудь-річка", а й з іншими творами братів Капранових. Епатажні, креативні, ціка­ві та відкриті до спілкування, їхні твори завжди легко сприй­маються. З усмішкою та іроні­єю автори говорять про серйоз­ні речі, порушуючи тим самим глобальні питання.
На закінчення зустрічі всі бажаючі змогли придбати книги з автографами авторів, а також сфотографуватись на пам'ять з такими цікавими, талановитими людьми, як Віталій та Дмитро Капранови.




Немає коментарів:

Дописати коментар