середу, 1 березня 2017 р.

У країні Мур-ляндії

1 березня - Всесвітній день котів
        
      Хто має вдома кота чи кішку, не може не погодитися, що з цими тваринами не буває сумно. Психологи вважають, що у кішки можна навчитися багатьом речам. Це дуже мудрі створіння, хоча іноді бувають лінивими. Найбільше їх у США, Англії, Франції та Німеччині. В Австра-лії на кожні 10 чоловік припадає 9 котів.
В Україні кіт завжди був повноправним господарем-мисливцем у хліві, помічником селянина. Для нього завжди знаходився і теплий куток у хаті, і кухоль молока. Із усіх свійських тварин лише кіт має найбільшу свободу дій. Іде і приходить куди і коли захоче, живе за власним розрахунком.
Котом ніколи не лякали маленьких дітей. Навпаки, скільки казок, віршів та колисанок складено про котика! „Котик і півник",  „Пан Коцький", „Кіт у чоботях” – ось лише деякі з улюблених казок відомих нам з раннього дитинства. 
В районній бібліотеці для дітей створено книжкову виставку-експозицію "В країні Мур-ляндії". "Бібліокіт" з виставки пропонує малечі книги про породи домашніх улюбленців, їх догляд та утримання, а також цікаві розповіді про характер, повадки та особливості поведінки тварин. Виставку книг вдало доповнюють різноманітні іграшки котиків: і пухнастих, і смугастих, і рудих.

 
Всесвітній день котів - це ще один привід попестити свого улюбленого домашнього вихованця, адже всі коти без винятку дуже люблять ласку і тепло. Тож побажаємо всім котикам мати власний дім, турботливих господарів та смачну, натуральну їжу! 


Немає коментарів:

Дописати коментар