середу, 22 лютого 2017 р.

Чарівна мандрівка в Країну мови

До Міжнародного  дня рідної мови в районній бібліотеці для дітей з учнями 3"А" класу НВК№2 (класовод Дмитренко Т.С.) пройшло театралізоване свято "Чарівна мандрівка в країну мови".
Завідуюча бібліотекою Семененко  Г.П. розповіла про те, що мова – це великий дар кожного народу. Мова створювалася віками, тому вона напрочуд гарна, співуча і ніжна.
На святі було багато сміху, конкурсів та змагань. Діти співали пісні про рідну мову, декламували вірші та гуморески, із задоволенням  розв’язували завдання "Дописати віршика", "Добрати риму", "Продовжити прислів’я" та "Скласти слова в чарівних колах", розігрували веселі інсценівки.
 

 

 




Гостями свята була Королева Мудрості – Сова (бібліотекар Семенько Л.А.) та Королева країни Лінивії – ворона Карія (бібліотекар Дремлюга М.В.).
Діти мали змогу ознайомитись з книжковою виставкою "Мова росте і живе із душею народу".
Урочистості та піднесеності святу додали святково прибрана читальна зала дитячої бібліотеки різноманітними висловами про мову, вишитими рушниками та хустками, та й самі учасники свята у вишиванках та віночках.
Усе минає, а слово залишається. То ж хай живе, переживає  століття й покоління найбільше диво – рідна мова! Бережімо, шануймо, любімо, вивчаймо рідну мову – цей невмирущий голос України!

Немає коментарів:

Дописати коментар