пʼятницю, 16 грудня 2016 р.

Чай - це весь світ, вміщений в одній чашці


            На сніданок переважна більшість людей зазвичай п’є каву. Але традиційним напоєм у всі часи можна назвати тільки чай, тим більше, що він підходить до будь-якої ситуації, а також існує у безлічі форм і видів.

За вікнами – сніг і холод, а в бібліотеці усіх зігрівають гарячим чаєм на всі смаки. Так 15 грудня працівники Немирівської ЦРБ відзначали Міжнародний день чаю. В меню бібліо-кафе – чай чорний, зелений, ромашковий, липовий, м’ятний, вітамінний (з лимоном, імбиром, корицею), антипростудний (малина, смородина), а також – гарний настрій…



Про традиції чаювання, історію, різні цікавинки та кращі рецепти чаю, відвідувачі могли дізнатися з представленої виставки.
 

   У районній бібліотеці для дітей пройшло свято чаю "Смачного чаю багато не буває". Після розповіді завідуючої бібліотекою Семененко Г.П. про чай, його історію, традиції чаювання у різних країнах,  цікаві факти про чай та нюанси чайного етикету, діти переглянули цікавий відеоролик, з якого дізналися про корисні властивості цього тонізуючого напою, способи заварювання чаю та поради щодо його вживання. До уваги читачів була запропонована тематична виставка з атрибутами "За чашкою чаю".
                                         

            Свято продовжили конкурси та розваги: "Тарілка цукерок", "Веселі кухарі", Вгадай смак".


   На завершення заходу всі учасники смакували запашні чаї: чорний, зелений, трав’яний. Кожен міг дібрати напій собі за вподобою. Діти насолоджувалися цукерками, печивом, обмінювались враженнями.


Немає коментарів:

Дописати коментар