четвер, 6 жовтня 2016 р.

З любов’ю до прекрасного

    Образотворче мистецтво є однією з найдовершеніших форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини, бринять кольори глибоких почуттів. За допомогою своїх робіт художники передають внутрішні переживання, красу навколишнього світу, намагаються достукатися до людей, несучи їм свої ідеї.
Історія українського живопису дуже багата. Безліч художників України в своїй творчості досягли світового визнання. Майстрам-живописцям належить велика кількість творів, які входять до золотого фонду світового образотворчого мистецтва.
Щороку у другу неділю жовтня майстри пензля відзначають День художника - професійне свято, встановлене Указом Президента України «Про день художника» в 1998 році. І саме напередодні цього дня у Немирівській центральній районній бібліотеці  для поціновувачів образотворчого мистецтва організована виставка-вернісаж "Умочу пензля у квітучі вишні". На виставці представлені книги з репродукціями картин відомих українських художників: К. Білокур, М. Пимоненко, Т. Шевченко та ін.  Ознайомитись з виставкою мали можливість учні 10-А класу НВК №2.
Бібліотекар читального залу Ткачук Лілія Юріївна розповіла учням про митців Вінниччини, зокрема про нашого земляка, члена національної спілки художників України, заслуженого художника України Миколу Чулка, творчість якого відома не тільки в Україні, а й за її межами. 
Всі бажаючі можуть відвідати нашу бібліотеку, помилуватися чудовими картинами та ознайомитися з літературою про видатних художників.

Немає коментарів:

Дописати коментар