понеділок, 3 жовтня 2016 р.

Книго моя! Мудрість твоя збагачує наші серця

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек районна бібліотека для дітей провела цикл масових заходів.
З учнями 3-Б класу НВК №1 (вчителька Лазаренко С.С.) пройшов бібліотечний урок "Як народилась книга". Завідуюча дитячою бібліотекою розповіла дітям про те, як виникли перші книги, з чого їх створювали, якими вони були колись і є тепер, про книги-велетні та  книги-мініатюри, які є у фонді дитячої книгозбірні.

Із задоволенням маленькі читачі переглянули відеоролик "Як народилась книга. В гостях у Добрячка", з якого закріпили свої знання про створення книги та дізналися про правила  поводження з книгою.
До дитячої бібліотеки на уік-енд (відпочинок у бібліотеці) "Читаємо з насолодою, відпочиваємо, граючись" були запрошені учні 3-4 класів Великобушинської школи.
Завідуюча дитячою бібліотекою Семененко Г.П. ознайомила школярів з книжковим фондом та періодичними виданнями бібліотеки. Здійснивши подорож на абонемент молодших школярів діти дізналися про найбільші і найменші книги, познайомились з книжковими виставками.
Але найбільше зацікавила всіх бібліотечна галявина - читальна зала бібліотеки, де учні розважалися, грали ігри "Продовжіть список", "Письменник чи ні", брали участь у конкурсі "Відгадай героя, автора книги", розгадували загадки та були активними учасниками літературної вікторини.
 
Маленькі читачі отримали багато цікавих та позитивних вражень.
З учнями 5-В класу НВК №2 було проведено прес-калейдоскоп "Журнали читаю, тому все знаю". Діти познайомилися з періодичними виданнями дитячої бібліотеки, цікавинками з історії, географії, біології, отримали багато корисної інформації. Дівчаток зацікавили журнали по рукоділлю: Жасмин", "Бісер" "Ручные чудеса", а хлопчики знайомилися з журналами "Світ рибалки", "Однокласник", "Сто талантів".


У день відзначення Всеукраїнського дня бібліотек до дитячої бібліотеки були запрошені найактивніші читачі бібліотеки для нагородження за участь у різноманітних районних, обласних конкурсах та  творчих акціях. На зустрічі талановиті діти читали власні прозові та поетичні твори, демонстрували малюнки про Україну.
Завідуюча бібліотекою Семененко Г.П. нагородила дітей грамотами та подарунками.


Немає коментарів:

Дописати коментар