вівторок, 7 червня 2016 р.

Поезія – це стан зворушливої душі


Немирівська центральна районна бібліотека завжди намагається бути в центрі подій пов'язаних з літературним життям міста та району.
6 червня працівники бібліотеки були запрошені до Немирівського коледжу будівництва та архітектури ВНАУ та прийняли участь у презентації поетичної збірки "Пахне липа…" викладача коледжу Марини Олексіївни Довбні.



Поетеса, член спілки журналістів України Оксана Дунська у передмові до збірки написала: "Маринина поезія пахне літом, ластівками і щоденними дивами, дитячим сміхом і сімейним затишком у цієї непростої жінки, яка щоденно спішить до коледжу, аби навчати студентів, існує нестримна потреба писати, потреба звертатися до нас голосом любові, весняного вітру і теплих днів. Мова письма у неї така, яка дуже необхідна у нинішні часи, коли навколо безліч смертей, розпачу, втрат і безвиході.
Вірші Марини Довбні – красиві і … якісні. Так-так, саме якісні. Їх хочеться читати ще і ще, любуватися ними, тулити до своїх грудей і класти на музику".
Вірші Марини Олексіївни ми почули не лише від самої авторки, а й у виконанні студентів та викладачів.

















Марина Довбня народилася в м. Гайсині, закінчила Вінницький педагогічний університет. Зараз працює у коледжі викладачем соціально-гуманітарних дисциплін, очолює Клуб творчої молоді "Златоуст", що діє у закладі.
З творчістю поетеси читачі бібліотеки вперше познайомились на засідання літературно-мистецького клубу "Криниця" у Немирівській районній бібліотеці.
Сьогодні бібліотека збагатилась ще на одну збірку поезій, яка втамовує душевну спрагу, пробуджує в людини радість життя, любов до краси.

Візьму сонце в руки. А воно ж ласкаве!
Вишило сорочку променем мені
Он де-мальви пишні, маки золотаві.

Як же добре жити в рідній стороні.


Немає коментарів:

Дописати коментар