четвер, 28 квітня 2016 р.

Журнали і газети малятам планети


В районній бібліотеці для дітей з учнями 2-А класу НВК № 1 (класовод Змерзла Г.П.) пройшов бібліотечний урок "Журнали і газети малятам планети", метою якого було знайомство молодших школярів з журналами і газетами дитячої книгозбірні та формування у дітей уміння знаходити цікаву та корисну інформацію з періодичних видань.
Бібліограф Петрова Л.О. розповіла другокласникам про історію виникнення періодики, про те, який шлях пройшов український дитячий журнал і яким він є сьогодні. Відомо, що в Україні щорічно видається близько 100 назв дитячих газет і журналів. Діти дізналися, що районна бібліотека для дітей підписує 40 назв періодичних видань, тільки для молодших школярів, учнів 6-10 років,  – 18 назв. 
     Під час бесіди учні зрозуміли, що читання періодики допомагає у навчанні, вчить логічно мислити, відкриває таємниці навколишнього світу, дає можливість весело і змістовно провести дозвілля, навчає робити цікаві речі. 
Урок носив елементи як теоретичного, так і практичного характеру.  Діти вчилися  самостійно вибирати рубрики з дитячих газет і журналів, розповідали цікавинки з них, висловлюючи свою думку.
Учні  поверталися до школи з  масою приємних  вражень та цікавими  журналами.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар