вівторок, 15 березня 2016 р.

Незабутня зустріч

Благодатна й щедра талантами наша Немирівська земля, зігріта яскравим сонечком, заколисана легеньким вітерцем. Її простори в різні пори року викликають захоплення не тільки красою природи, але й дуже цікавою історією та людьми, які тут проживають.
Районна бібліотека для дітей та бібліотекар шкільної бібліотеки НВК №1 Зозуля В.В. організували зустріч учнів 8-Б класу НВК № 1 (класний керівник Верховод А.М.) з письменником рідного краю М.Ф. Денисенком.
Микола Федорович - людина дуже цікава і ерудована, вивчає історію своєї малої батьківщини і має прекрасні дослідницькі матеріали. Письменник розповів  дітям про себе, свою роботу, погляди на життя, згадав про те, як вперше відчув бажання і вміння творити.
Творчий доробок Миколи Федоровича складає більше 20 книг, виданих власним коштом, майже всі вони є в бібліотеці. В книгах розповідається про людей, імена яких відомі не лише в Україні, але й далеко за її межами. Всі вони залишили вагомий слід в історії, але мало хто знає, що їхнє життя і творчість пов’язані з Немировом.


Особливо зацікавила восьмикласників книга "Шевченко – історик-археолог, або Тарас Григорович на Брацлавщині". В цій книзі автор розповідає про відвідини Т. Г. Шевченком Брацлавщини. Микола Федорович чи не вперше широко торкається безлічі питань, пов’язаних із маловідомими вподобаннями Тараса Шевченка як історика та археолога.




Теплі слова вдячності Миколі Федоровичу дарували учні, вчителі та бібліотекарі. Сподіваємось, що зустріч з письменником залишила в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання прочитати твори  письменника–земляка та більше дізнатись про історію свого краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар