пʼятницю, 11 березня 2016 р.

У далеку дорогу життя ми візьмемо шевченкове слово

Серед видатних людей небагато імен, кому пам'ять вшановано в усьому світі. До них належить видатний український поет і живописець, цікавий прозаїк, мислитель-філософ, великий гуманіст, просвітитель Тарас Григоровчи Шевченко.
У березні з нагоди 202-ї річниці від дня народження Кобзаря, вся країна святкує Шевченківські дні.
Шевченкова муза – то доля самої України. Продовж усього свого свідомого життя гріла і спопеляла поета віддана, гаряча любов до знедоленого рідного краю. нею пройняті кожне слово, кожен рядок його безсмертних творів.


З метою вшанування пам'яті Тараса Григоровича Шевченка, розширення знань про життя та творчість поета в Немирівській центральній районній бібліотеці розгорнуто озвучену книжкову виставку "Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття".
Також організовано виставку вишивок на шевченківську тематику "Немирівські вишивальниці - Кобзарю" на якій було представлено роботи Січкар О., Динінберг С., Слюсарчук К.


У читальній залі бібліотеки проведено конкурс читців "Читаємо Кобзаря разом!", щоб ще вкотре продемонструвати красу та велич шевченківського слова, з метою розвитку у школярів навичок виразного читання віршів напам'ять, акторської майстерності, виховання любові, поваги до спадщини, яку залишив поет.
Учениця 10 Б класу НВК № 1 Гончарук Каріна була ведучою конкурсу та однією з найактивніших його організаторів.


Спонсорами конкурсу "Читаємо Кобзаря разом!" виступили Немирівська районна організація "Об'єднання САМОПОМІЧ", яку представляли Гончарук Світлана та Тимчишин Віталій, Генеральний директор "Малина маркету" Літовчук Л.А. і Немирівська центральна районна бібліотека.
У конкурсі читців прийняли участь діти різних вікових категорій з НВК № 1 та Немирівської шокли-інтернату. Призові місця зайняли: Місько Олександра – школа-інтернат, Костюк Іра НВК № 1, Остапенко Олена, Федоров Валентин, Спринчак Анастасія з НВК № 1 і були нагороджені подарунками, всі учасники конкурсу пригощались солодощами.


Юні немирівчани прийняли участь у обласному конкурсі читців "Кобзар і Україна", який проходив 10 березня у м. Вінниця в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва. Учениці НВК № 2 Яна Чернілевська та Іра Соломон нагороджені Дипломами за участь у конкурсі.



Правду кажуть: народ безсмертний своїми поетами, а поет безсмертний своїм народом, українським народом. Юні таланти передали свою любов до великого поета, котрий став душею і серцем України.

Немає коментарів:

Дописати коментар