понеділок, 22 лютого 2016 р.

Книжкова смакота

Напередодні Міжнародного дня рідної мови у читальній залі районної бібліотеки для дітей з учнями 4–го класу Немирівської школи-інтернат було організовано "Бібліокафе". "Пригощала" дітей "книжковою смакотою" бібліограф дитячої бібліотеки Петрова Л.О.  Лариса Олександрівна розповіла про те, що цукерки, тістечка, печиво та книги мають багато спільного: яскрава обгортка, ніколи не дізнаєшся, які вони на смак, поки не скуштуєш, ними можна пригощати своїх друзів. Книги солодші за цукерки, бо насолода від читання залишається надовго. Маленькі наші читачі познайомились з  новинками літератури для учнів 1-4 класів.
До уваги учнів була підготовлена книжкова виставка-інсталяція "Наша мова – калинова". 
Діти  залюбки читали вірші, відгадували загадки,  продовжували прислів’я, брали участь в літературних конкурсах і вікторинах.
Потім діти переглянули буктрейлери за казками братів Грім "Пані Метелиця" та Л. Керрола "Аліса в Країні Див", які викликали бажання прочитати ці книги.
На завершення зустрічі працівники бібліотеки пригостили малечу чаєм та солодощами. Всім було дуже весело, цікаво і солодко, і не тільки від печива і цукерок, а від приємного спілкування. На згадку про зустріч у бібліотеці дітям подарували цікаві журнали.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар