середу, 2 грудня 2015 р.

Серце моє українське зі сходу…

                                                                                  Найвище уміння – почати спочатку
                                                                                  Життя, розуміння, дорогу, себе!


Днями у Немирівській центральній районній бібліотеці пройшло чергове засідання літературно-мистецького клубу "Криниця".
У читальній залі бібліотеки зібрались люди призвичаєні читати, думати та цікавитись усім, що відбувається у світі книги.
Подією для криничан та читачів бібліотеки стала презентація книги "Донбас – арена війни", над упорядкуванням якої працювала в.о. завідувача кафедри журналістики Донецького національного університету Олена Тараненко.
До збірки війшли тексти своєрідних життєвих історій, аналітичних роздумів, публіцистичних есеїв та філософських міркувань, спровокованих ситуацією на буремному Донбасі в 2014 та 2015 роках.
Видання здійснено в рамках інформаційної компанії "Почути – Зрозуміти - Порозумітися", яка проводиться Вінницькою ГО "Інформаційно-просвітницький центр "ВІСЬ", керівник Світлана Дубина, саме вона і познайомила присутніх з книгою, історією її написання та видання.
У книзі тексти авторства, як дуже відомих письменників, поетів, фотохудожників та журналістів, так і дебютні, написані вперше, саме для цієї збірки. Переважно усі автори мають відношення до Донецького національного університету (це його викладачі, студенти, випускники) – українського вузу, який було евакуйовано до Вінниці у зв’язку зі збройним захватом університету бойовиками ДНР у Донецьку в вересні 2014 року.
Такими є і Парамонова Наталя Миколаївна – співробітник кафедри журналістики ДонНУ, м. Донецьк, Пестрякова Карина Едуардівна – студентка факультету журналістики Донецького національного Університету. Для яких книга стала необхідністю висловити свої почуття про наболіле, те, що складало зміст всього життя ще вчора, а зараз є незворотнім: біллю, розпачем і стражданням
"За год мое сердце постепенно возвращает утраченное тепло. Появилось некое "землячество" в новом городе: есть мои земляки вокруг, есть мой Университет, есть мои новые друзья и хорошие знакомые, есть неравнодушные новые соседи. Потихоньку приходит понимание, что жизнь продолжается, даже далеко от дома, от родного города.
Продолжаю верить в Украину. Продолжаю искренне и коротко молиться. Продолжаю жить сегодняшним днём. Теперь-то я уж точно это умею" – написала Наталя Парамоновау книзі "Донбас – арена війни".
Душевною частиною засідання клубу "Криниця" стало традиційне чаювання, де кожен присутній міг висловити свою думку, поділитись роздумами про почуте, яке не залишило нікого байдужим. Активними учасниками діалогу були Руда М.А., Собчук Н.І., Демиденко О.Я., Кононова І.Б., Гоменюк Л.О., Суркова Т.Я., Слюсарчук С.В.

Кожному учаснику зустрічі було подаровано книгу. Новим надбанням для районної бібліотеки та сільських бібліотек стануть подаровані книги "Донбас – арена війни" з побажаннями миру й єдності. 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар