середу, 21 жовтня 2015 р.

На чатах історії і сьогодення

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи української громадськості в Україні офіційно встановлено свято День захисника України 14 жовтня 2014 р.
В цей день в Україні відзначається День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва.
З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань.
Образ козака як українського лицаря і захисника рідної землі близький кожному українцю.
Немирівська центральна районна бібліотека у своєму розпорядженні має чималу кількість книг про історичне минуле нашої держави пов'язане з козацтвом. У читальній залі бібліотеки було розгорнуто коментовану книжкову виставку "Нас торкається подих століть", під час перегляду якої користувачі бібліотеки могли доторкнутися до часточки спадщини нашого славного козацтва.
У зверненні до читачів написані слова: "Нехай дійде до ваших душ шелест козацьких знамен, брязкіт їхньої зброї, стогін української землі від копит завойовників. Як межа між життям і смертю, між минулим і майбутнім нашого народу".


У співпраці з Немирівською НВК № 2 ми приймали участь у підготовці та проведенні тижня суспільно-гуманітарних дисциплін. Ініціатором участі районної бібліотеки в заходах була вчитель історії Гук Валентина Леонідівна.


Працівники бібліотеки прийшли до учнів школи з книжковою виставкою "Це молодим історію творити минуле славне в серці берегти", бібліотекарем юнацької кафедри Майданюк Н.П. проведено бібліографічний огляд літератури "Роль козацтва в історії України".



З метою виховання в підростаючого покоління любові до історичного минулого українського народу, розвитку прагнення бути патріотами своєї країни, закріплення знань з історії України.
Учнями одинадцятого класу було проведено лекторій до 70-річчя закінчення Другої Світової війни, урок-реквієм "Партизанська слава Немирівщини", у підготовці до якого учні користувались краєзнавчою літературою та бібліотекар читальної зали підготувала огляд літератури "Встеляймо квітами дороги, бійцям, що мир несли в наш край".




Немає коментарів:

Дописати коментар