вівторок, 24 лютого 2015 р.

Мова народу – наша скарбниця жива

Міжнародний день рідної мови - день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Із сивої давнини бере початок наша мова. Шлях її розвитку - це тернистий шлях боротьби. Багато жорстоких літ і століть пережила наша невмируща мова. Перетерпіла вона укази Петра І, Катерини II, Миколи І, дикунський циркуляр Валуєва, який заборонив друкувати українською мовою, і найганебніший Емський указ 1876 року, який зовсім заборонив друкування книг українською мовою.
Поглибити знання з української мови, але не традиційно за підручниками, а цікаво, весело та незвично запропонувала юним читачам районна бібліотека для дітей. 20 лютого на учнів 4 – 6 класів чекав справжній ілюзіон мовної словесності "Мова народу – наша скарбниця жива".
Бібліограф дитячої бібліотеки Петрова Л.О. розповіла учням, що українська мова належить до наймилозвучніших, найкрасивіших мов світу. ЇЇ ще називають чарівна, веселкова, барвінкова, солов’їна. Лариса Олександрівна наголосила, що від кожного залежить, чи дже­рело рідної мови замулиться у наших душах, чи пружно і вільно дихатиме.
 В програмі ілюзіону були ігри: "Все бачу", "Письменник чи ні", подорож у країну Фразеологію. Діти блискуче справились з завданнями: "Продовжи прислів’я та приказку", "Відгадай загадку", "Добери ввічливі слова".


Більше дізнатись про красу і багатство нашої мови допомогла дітлахам виставка-колорит "Наша мова калинова".


Приємним сюрпризом для учасників свята було частування солодощами.

Тож, любім і шануймо  рідне слово, притулімо його до серця, наповнимо ним своє життя!


Немає коментарів:

Дописати коментар