четвер, 22 січня 2015 р.

Всім серцем свою Україну любіть

Україна! Країна хвилюючої краси, радості й печалі, розкішний вінок із рути й бар­вінку, чорнобривців і калини. Це історія мужньо­го народу, що віками боровся за волю, за своє щастя, свідками чого є високі обеліски, могили і пам'ятники в степу, а також прекрасна народ­на пісня. Тому найдорожче в нашому серці, найсвятіше почуття любові до нашої неньки - України!
22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.
В районній бібліотеці для дітей до Дня Соборності України з учнями 5-Б класу НВК №2 (кл. керівник Борисюк Л.П.) було проведено літературно-музичну композицію.
Бібліотекар читального залу Семенько Л.А. розповіла присутнім історію свята, познайомила з державними символами України. Діти читали поезії, розповідали легенди про Україну. Віддавна уособлюють красу України, любов до рідної землі її народні символи: калина. верба, чорнобривці, барвінок, мак, волошки, соняхи. Діти збирали ці квіти в такий собі своєрідний букет та дізнавались, що означає та чи інша квітка.


















В ході свята з учасниками була проведена фізкультхвилинка "Ми – українці!", під час якої діти  різними рухами та вправами показували свою любов до Батьківщини, рідної мови, української пісні та повагу до державних символів.


На завершення свята всі присутні виконали Гімн України.


Бібліотекарі районної бібліотеки для дітей підготували для юних читачів книжкову виставку-роздум: "Хай цвіте у щасті Україна", яка складається з наступних розділів:
1 розділ -  "Могутня ріка нашої історії ".
2 розділ -  "Слався, Вітчизно, соборна і вільна!".
3 розділ -  "Подорож Україною у просторі і часі".
Доповнюють і розкривають зміст цієї книжкової виставки вислови відомих людей про Україну.



Соборність України дає можливість кож­ному з нас стати справжнім господарем своєї землі. Діти - майбутнє України. Своїми знаннями, працею, здо­бутками підносимо її культуру, своїми досяг­неннями славимо її. Будьмо гідними своїх пред­ків, бережімо волю та незалежність України, поважаймо свій народ і його мелодійну мову. Шануймо себе та свою гідність, і шановані бу­демо іншими.


Немає коментарів:

Дописати коментар