середу, 29 жовтня 2014 р.

Перемога в серцях поколінь

28 жовтня 2014 року минає 70 років з дня визволення території України від німецько-фашистських загарбників в ході Великої Вітчизняної війни. День визволення України від фашистських загарбників було встановлено Указом Президента України № 836 від 20.10.2009 р. з метою всенародного відзна-чення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу українського народу у Другій світовій війні.
В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.
За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів радянських воїнів, понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації. В ході Великої Вітчизняної війни бойовими нагородами було відзначено близько 2,5 млн. воїнів-українців.



 До 70-річниці з дня визволення України в районній бібліотеці для дітей було проведено урок пам’яті: " Перемога в серцях поколінь" з учнями 8-В  класу НВК № 2 (кл. керівник Путрашик Т.В.). На зустріч був запрошений учасник бойових дій, полковник Біліченко Іван Костянтинович.








Діти читали вірші, звучали пісні тематики Великої Вітчизняної війни. Особливо зворушливими були спогади ветерана про воєнні часи. Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять загиблих на фронтах, закатованих у фашистських катівнях, замордованих страшною війною.  



До уроку пам’яті бібліограф дитячої бібліотеки Петрова Л.О. підготувала для учнів перегляд літератури: «Подвигу народу жити у віках», де зібрані книги про події Другої світової війни, які є у фонді дитячої бібліотеки.
Після завершення зустрічі завідуюча дитячою бібліотекою для дітей Семененко Г.П. від імені всіх учасників заходу щиро подякувала  Івану Костянтиновичу за цікаву, зворушливу розповідь, побажала міцного здоров’я, радості та благополуччя. Діти подарували ветерану квіти.


Немає коментарів:

Дописати коментар