пʼятницю, 25 листопада 2011 р.

     Талановитість авторів літературних творів, особливо для дітей, найчастіше вимірюється часом. Деякі імена безслідно зникають і залишаються лише в пам'яті істориків, а деякі з великим задоволенням читає не одне покоління. Саме до останніх можна віднести творчість авторів, книги яких представлені на перегляді літератури "Книга року" .
   28 жовтня український народ відзначає 67 – у річницю визволення України від німецько – фашистських загарбників. Дорогою ціною дісталось нам це свято. День визволення – це день скорботи по загиблих рідних, які своїм життям заплатили за наше сьогодення.
   Виховуючи у дітей пам'ять та почуття вдячності визволителям РДБ підготувала перегляд літератури "Визволення здобуто дорогою ціною ".

Поезії про ті страшні часи зацікавили також молодших читачів нашої бібліотеки.

Для всіх, хто не байдужий до скорботної сторінки української історії бібліотека рекомендує перегляд літератури "Калиновий гай скорботи" до Дня памяті жертв голодомору та політичних репресій. До уваги читачів пропонуються свідчення тих, хто пережив одну з найжахливіших трагедій в історії людства – голодомор – геноцид 1932 – 1933 років. Спогади дають змогу побачити дію страхітливого механізму знищення українського селянства, відновити замовчуванні досі сторінки історії рідного краю.


Учні НВК № 1 9-А класу Яхно Л., Яцевич А. та 9-В Вакуляк Є., Ковальчук А.

Немає коментарів:

Дописати коментар